• Wat is eenSkidcar

  Wat is een
  Skidcar

  De skidcar is een slip auto waarmee je op droge ondergrond kan slippen. De 4 extra banden kunnen meerdere weersomstandigheden na bootsen.Gantry 4 features a responsive layout, that adapts automatically to the viewing device.De skidcar is de ideale manier om jouw rijvaardigheid te testen en verbeteren. Read More
 • Oefenen met deSkidcar

  Oefenen met de
  Skidcar

  Kies een dagje voor een vermakelijke en leerzame rit met de skidcar. Afhankelijk van de cursus die jij wil volgen zijn er verschillende oefeningen en vaardigheden die wij jou gaan leren.Gantry 4 features a responsive layout, that adapts automatically to the viewing device.Bekijk alle oefeningen die wij hebben. Read More
 • De traditioneleSlipcursus

  De traditionele
  Slipcursus

  Traditionele slipcursus vindt plaats op een natte en gladde wegdek. Voer verschillende opdrachten uit op de baan. Vermijd de slip of haal jezelf eruit.Gantry 4 features a responsive layout, that adapts automatically to the viewing device.Alleen bij ons kan je een traditionele slipcursus ook combineren met een skidcar slipcursus. Read More
 • 1
 • 2
 • 3

Autoverzekering

Het is in Nederland bij wet verplicht om je auto te verzekeren. De verplichte WA-verzekering (WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid) vergoedt de door jou veroorzaakte schade. Uiteraard kun je ook de eigen auto verzekeren tegen schade.

Blikschade en letselschade
Je sluit in eerste instantie vooral een autoverzekering af om aansprakelijkheid te dekken. Stel jij bent veroorzaker van een ongeval, dan kun jij aansprakelijk zijn voor de schade en zul je die schade dus moeten vergoeden. Dit kan een heel kostbare aangelegenheid zijn, helemaal als niet alleen sprake is van blikschade maar er ook sprake is van letselschade. Zo gek is het dus niet dat in Nederland een verzekering verplicht is.  De WA-verzekering dekt de financiële consequenties als jij aansprakelijk wordt gehouden (en bent). Schade aan je eigen vierwieler is dan niet gedekt.

Schade aan je eigen auto
Sluit je een WA + beperkt casco-verzekering af, dan wordt de schade aan jouw auto vergoed als die is ontstaan door storm, bliksem of brand. Dit geldt ook als er sprake is van diefstal. De meest uitgebreide vorm van verzekeren is de WA + volledig casco, ook wel bekend als de allriskverzekering. Bij een dergelijke autoverzekering ben je ook verzekerd voor schade die je zelf hebt veroorzaakt aan je eigen auto. Let op: alleen de minimum dekking is dus bij wet verplicht gesteld, voor het overige kies je zelf voor de verzekering.

Ook je woonplaats speelt een rol
Op het gebied van autoverzekeringen is er nogal wat te kiezen. Voor je met een verzekeraar in zee gaat is het altijd goed de verschillende aanbieders van autoverzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Er is namelijk veel verschil in de te betalen premie en de polisvoorwaarden. De hoogte van de premie is afhankelijk van het soort verzekering dat je afsluit. Kies je voor een allriskverzekering, dan ben je uiteraard duurder uit dan als je kiest voor alleen een WA-verzekering. Verder is de hoogte van de premie afhankelijk van onder meer de waarde van de auto, je eigen leeftijd en het aantal schadevrije jaren dat je hebt. Ook je woonplaats speelt een rol. Ben je woonachtig in de stad dan is de premie hoger dan wanneer je op het platteland woonachtig bent. Veel verzekeraars hanteren bij de verzekeringen overigens een eigen risico. Ook die hoogte verschilt nogal per verzekeraar.

Korting op verzekering
Het aantal jaren dat je schadevrij bent gebleven speelt een rol bij de korting die je op de verzekering krijgt. Dit wordt ook wel no-claimkorting genoemd. Deze korting kan behoorlijk oplopen, soms tot wel tachtig procent. Overigens moet jij je auto ook verzekeren als je hem ergens in een garage gestald hebt. Ben je niet verzekerd, dan ben je strafbaar, ook dus als je niet met de auto rijdt. De verzekeraars voldoen voor elk motorvoertuig dat zij verzekeren een bedrag in het Waarborgfonds Motorverkeer. Door dit fonds kunnen schades die veroorzaakt zijn door onverzekerde voertuigen of onbekend gebleven voertuigen toch vergoed worden.